Publicerad den Lämna en kommentar

Valfrihet riskerar att bytas mot köer i Stockholms hörselvård

Idag publiceras en debattartikel i Dagens Medicin om de förändringar som väntas ske inom den primära hörselvården i Region Stockholm. När nu egenfinansieringen kraftigt minskas måste regionen gå in och öka ersättningarna. Gör inte detta riskerar köerna att, likt resten av Sverige, ökas kraftigt och arbetsbelastningen på de audionomer som arbetar i detta vårdval blir oerhört hög. Idag har runt 125.000 Stockholmare hörapparater som måste hanteras årligen. Antalet äldre ökar också och därmed ökar behoven av hörselvård i samhället. Vi har också sett ett minskat söktryck till audionomprogrammen. Viktigt att kliniskt verksamma audionomer får en bra arbetsmiljö och karriärutveckling. Hela artikeln kan läsas här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *