Publicerad den Lämna en kommentar

3 av 10 med nedsatt hörsel söker inte hjälp

I en ny Novus-undersökning frågade man ett antal svenskar om deras vanor och inställning till hörselhjälpmedel. I undersökningen konstateras att 3 av 10 som hör dåligt inte har sökt hjälp. Bland män mellan 45-64 år är den siffran runt 50%. Att många väntar länge med att söka hjälp för sina hörselproblem är väl känt. Det många inte känner till är att olika typer av hälsoproblem är kopplade till obehandlade hörselskador. Exempel är nedsatt kognitiv förmåga, minskad livskvalitet, ökad ångest och depression men också ökad risk för demens.

Att komma igång och behandla sin nedsatt hörsel är viktigt. Detta har stor betydelse för folkhälsan.

En sammanfattning av undersökningen hittar ni här. På morgonens TV4 gjordes ett reportage om detta som ni hittar här.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *